fredag 2 november 2018

Karaktär

Hennes kinder blossade av ilska och harm. Orden från kollegan ekade i hennes huvud då hon små sprang mot bussen. Katja kunde verkligen vara en plåga. Att hon har mage att säga att hon nog inte har den karaktär som krävs för den nya tjänsten! Det nya jobbet hon
sökt berodde delvis på att hon ville komma bort avdelningen där Katja arbetade. Hon hade ju inte ens berättat att hon sökt den tjänsten för henne. Ändå sårade hennes ord hennes självkänsla. Hon begrep inte varför hon överhuvudtaget brydde sig om vad Katja tyckte eller sa. Jobbet hon sökt innebar att hon skulle få ta hand om utbildningen på företaget och se till att den fungerade. Hon trodde denna tjänst skulle passa henne fint då hon tyckte om att prata med människor och hjälpa dem tillrätta. Hon kände att ekonomiavdelningen gick på tomgång och det var Katja som styrde och ställde jämt och ständigt. Så innerligt trött hon var på hennes härskarteknik. Då Katja kläckte ur sig sin nedlåtande kommentar var det som om hon hade trampat på hennes självkänsla.

Efter en vecka av bråda dagar med bokslut och avstämningar kände sig Malin helt slutkörd. Då hon skulle stänga datorn för att gå hem plingade det till i hennes inbox. Det var från personalavdelningen.

"Hej Malin, Tack för din trevliga ansökan! 
Vi önskar mycket gärna träffa dig för en intervju nästa vecka och undrar om kl 13.00 på onsdag skulle passa dig?"

Malin tryckte på svara och skrev: " Vad trevligt! Den tiden passar utmärkt för mig" och tryckte på sänd.

Då Malin tog på sig sin kappa kom Katja förbi och gav henne en överlägsen min.

– Vad småler du åt då? 

– Jag... tänkte bara på hur skönt det ska bli att få lite luft efter den här dagen. 

Hon gick förbi Katja utan att vänta på ett ytterligare svar. Katja fick ett fånigt uttryck i ansiktet och tittade efter henne som om hon var inte riktigt klok. 
2 kommentarer:

  1. Katja har ett finger med i detta spel också eller ... /kram

    SvaraRadera
  2. Katja vet inte om att Malin sökt jobbet, men anar kanske något..?

    SvaraRadera