onsdag 7 februari 2018

Person

"Personlig utstrålning" hade det stått i annonsen. Han satt i sitt lilla studentrum
och studerade musikteori inför morgondagen. Det var inte lätt att sovra bland sommarens platsannonser med gitarren i knäet, fingrarna på datorn och dricka te samtidigt. Utanför låg köket han delade med andra studenter och nu hörde han huskatten krafsa på hans dörr. Han kunde inte förstå varför den alltid ville vara i just hans rum. Han försökte låta blir att klappa den eftersom han var allergisk men det var precis som om den blev mera tillgiven just därför. 

Annonsen han fastnat för lät lockande. "gammal dam i rullstol söker sällskap med personlig utstrålning och stort tålamod" Stället låg i inte långt från sjön Vättern och han behövde verkligen arbeta i sommar. Studierna och hyran tog på ekonomin och nu satsade han också mycket på att få ihop en skiva med sina egna komponerade låtar. Det här jobbet kunde vara något och dessutom längtade han till naturen och att byta miljö, få distans till musiken.

Även om detta var det roligaste han visste infann sig ibland tvivel om hur det skulle gå att försörja sig. Oron fanns där men innan han hann tänka djupare på framtiden dök det turligt nog oftast upp något som ledde fram till en ny spelning eller andra spännande musikprojekt. 

Han klickade på länken för ansökan till platsen och fyllde i sina tidigare meriter. Att ha arbetat inom Hemtjänsten skulle nog låta bra, och att ha varit värd i garderoben på Operan inger förtroende och intryck av att man har stil. Det stora "tålamodet" fick han jobba på trodde han, men den personliga utstrålningen skulle nog inte vara så svårt. Precis då han var klar med ansökan och hade tryckt på "sänd" knackade det på dörren och där stod Jessie.

- We are going downtown for a beer, do you want to join? 

- Sure!

- Bring your guitar, jam session tonight.

Strax satt de på bussen som ledde ner mot Amsterdams kanaler och gränder. Det var vår men fortfarande lite kyligt i luften, och runt Flowermarket tronade tulpanerna i många former och färger.


7 kommentarer:

 1. Jag trodde aldrig att det skulle vara intressant, rent av kul och spännande, att läsa om en person som söker jobb. Bra gjort!!

  SvaraRadera
 2. Hoppas på fortsättning - får han jobbet? Vad händer då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har goda chanser tror jag, får klura på fortsättningen..

   Radera
 3. Intressant att få följa hans tankar. Att ha jobbat inom Hemtjänsten är nog bra för tålamodet, tror jag. Fint!

  SvaraRadera