tisdag 6 februari 2018

Mörker i gryningen

Hon vaknade ungefär vid samma tid varje natt. Den digitala klockan stod på 03.49 då hon tittade ut i mörkret. Hon kände sig varm och sträckte ut en fot utanför täcket för att svalka sig. Hon visste att hon drömt samma sak även denna natt, men hon kunde inte fånga in känslan så den blev begriplig. Det kändes som om den upplöstes precis innan hon vaknade av röster på gatan. Lite ljus sipprade in från fönstret i glipan mellan gardinen och väggen och skuggor rörde sig diffust av gatlamporna . Några förfriskade festprissar hojtade ute på gatan och hon suckade av lättnad att det var fredagsnatt och att hon inte behövde gå till jobbet i morgon.

Hon rullade in sig i täcket igen då foten blivit kall. Hon sträckte sig efter burken på nattduksbordet med tigerbalsam och smetade några klickar mot tinningarna. Det skulle vara välgörande om tankarna inte gick att stoppa hade hon fått veta av en kompis. Hon lutade sig mot kuddarna och försökte slappna av. Det som väckt henne skingrades så småningom med nattljuden från gatan, och snart gled hon bort som ett skepp mot horisonten.

6 kommentarer:

 1. Tigerbalsam. Ska jag prova. Bra skrivet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tigerbalsam är faktiskt bra värt att prova!

   Radera
 2. Fin scen. Litet sliten bild i sista meningen.

  SvaraRadera
 3. Fin stämning och skönt att hon somnade

  SvaraRadera
 4. Jobbigt att vakna så där på natten och börja snurra runt i tankeloopen... Skönt att det var fredagsnatt den här gången. Gillar att det går från tanke till handling och sedan glider bort med en metafor.
  Bra skrivet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Irrbloss! vad roligt att du tyckte det ;)

   Radera