onsdag 8 mars 2017

SkrinMamma hade sagt godnatt och det var dags att sova. Lampan släcktes i rummet
och det blev mörkt. Hon låg och lyssnade på mammas steg som avlägsnade sig utanför dörren. Då hon var säker på att mamma gått ner på undervåningen, tände hon den lilla bordslampan och satte sig upp i sängen.

Under sängen plockade hon fram en liten blå låda med målade snirkliga stjärnor på. Den hade ett litet lås och nycken gömde hon i en blomkruka som stod i fönstret. Då skrinets lock öppnades låg där en skrivbok med hennes namn nedskrivet på framsidan. Hon skrev ner sina tankar till pappa varje kväll. Hon saknade honom så. Det var ett år sedan det hände. Den dagen hon såg honom för sista gången hade hon varit glad. Pappa hade härmat en apa och de hade skrattande rullat sig i nysnön som föll den kvällen. Hon mindes snöänglarna de lämnat efter sig och tänkte att pappa kanske var en sån nu. 

Hon låste omsorgsfullt skrinet och satte tillbaka det på sin plats under sängen. Lampan släcktes åter, och hon kände starkt att pappa var där. Då hon sträckte ut handen kände hon hans hand i hennes, varm och levande.

5 kommentarer: