lördag 11 mars 2017

Möjlighet

Där stod den lådan med dikterna. Hon hade inte öppnat den ännu. Hemlighetsfullt hade den stått där i många år. Hon hade inte riktigt hittat det rätta tillfället tyckte hon. Nu var tiden kommen då hon inte kunde förhala det längre. Hon var redo att ta del av en annan människas tankar och känslor. 

Andäktigt öppnade hon lådan och en dammig doft slog emot henne. Papper  låg i buntar, en del var ihophäftade och nedklippta som små anteckningsblock. Sida efter sida var fyllda av ord nedskrivna med bläck. Hon tog försiktigt upp det första arket som var en A4 vikt på mitten. Tvärsöver papperet stod hennes namn. Med darrande fingrar vek hon upp papperet och började läsa. 

"Käraste dotter,
Då du läser detta är jag redan borta. Jag önskar att allt varit annorlunda. Det är försent för mig, men inte för dig. Alltings möjligheter ligger framför dig. Förlåt för all smärta jag orsakat. Pappa."

På hennes överläpp glänste några svettpärlor och med ivriga händer stängde hon locket på lådan och bar ner den från vinden. Whiskyn smakade beskt men hon hade aldrig behövt en så mycket som nu.

3 kommentarer: