tisdag 15 november 2016

Vila

En välbehövlig vila hade doktorn sagt.
Han förstod inte riktigt vad han menade?
Denna oförklarliga trötthet som bitit sig fast i hans tankar och lemmar på
sista tiden. Träningen hade bara gjort honom matt och hans stolthet över att
känna att musklerna fått sitt hade tappat sin mening. 

Han mindes inte riktigt sedan när han hade börjat känna så. Hon hade lämnat honom för en tid sedan men han tyckte inte att det hade med det att göra. Det kändes bara patetiskt att tänka så. Sånt händer många hade han tänkt och livet går ju vidare. 
Ändå hade han vaknat i vargtimmarna och grubblat. Men hade han inte alltid varit en sån som grubblar? Det hade ju inget med det här att göra. Han hade fått en ny dos sömntabletter utskrivet efter sista besöket hos läkaren.

Han suckade och drog med handen över det tunna håret där han satt i fåtöljen. Kaffebryggaren puttrade och han hade fortfarande inte klätt på sig. Han borde duscha och komma igång tänkte han. Han är 45 år och i sin bästa ålder och såg fortfarande bra ut.
Lite grått vid tinningarna men inte missklädsamt alls. Det var bara den stora tomheten som gjorde sig påmind. Han kände sig ensam men inte för att det var brist på vänner och kvinnor för all del, utan en slags tomhet som intog honom som om han ständigt var törstig. Han begrep det inte. 

Han bestämde sig för att gå ut på en promenad medan det var ljust. Det var söndag och bakom molnen fanns den värmande solen. Fåglarna i träden sjöng i alla möjliga tonarter och han märkte att det piggade upp honom lite. Våren var i antågande även om det ännu kändes kyligt. Han hade fått tag i en riktigt fin tvåa mitt i stan efter separationen och hade inte tvekat efter första visningen. Han tyckte om tanken att bo i händelserna mitt i en stad.

Då han gick mot kyrkan hördes orgelns mäktiga pipor som spelade genom rosettfönstren och valven och ut mot gatan där han befann sig. Tonerna fångade honom och han började gå i riktning mot kyrkan. Det var som om fötterna gick utan honom och det var inte förrän han satt på kyrkbänken och lät tonerna skölja över honom som han märkte att han faktiskt grät.

3 kommentarer: