lördag 1 oktober 2016

VäntanVäntan kan vara sjukt irriterande. Som att vänta på en försenad leverans, eller att sitta i en telefonkö eller vänta på ett försenat flyg. Hur som helst så funderar jag på om just dessa irritationsmoment kan lära oss fördragsamhet och kanske tålamod? Eller blir vi bara sura och tycker att vi har förspillt tiden till ingen nytta? Man prövas liksom i stunden känns det som. Jag kommer sällan på något kreativt i sådana situationer.

Däremot att gå och vänta på något angenämt är en härlig känsla att bära på. Särskilt om det är förknippat med någonting skönt eller roligt. Under tiden man är i det tillståndet hinner tankarna få fäste på riktigt och det kan kännas fint att drömma lite innan det händer på riktigt. Risken man tar är att man kanske blir besviken om man nu har stor tillit till sina dagdrömmar, eller också kanske man blir glatt överraskad om förhoppningarna överträffade drömmarna? Som att vänta barn i nio månader och sedan ligger barnet bara där i ens famn,varm och levande. 

Alltså, nu har jag suttit fast på detta tåg i snart en timme!!

4 kommentarer:

 1. Åh, väntan i en toakö är ju så motsatsen till att vänta på att få höra min dotters röst när hon kommer hem från skolan!
  Riktigt bra!

  SvaraRadera
 2. Roligt att följa tankarna från nuet, sen till något angenämt med det levande barnet, och så bryter nuet fram! Hoppas tåget snart rörde sig!

  SvaraRadera
 3. Kreativt sätt att använda den väntetiden må jag säga :)

  SvaraRadera