måndag 17 oktober 2016

Bad

Badet var upptappat och de lätt rosa bubblorna såg inbjudande ut. Hon hade tänt ljus som doftade och då hon utmattad sjönk ner i de varma vattnet kände hon hur fullkomligt slut hon var. Hon hade frusit hela dagen och stressat iväg tidigt på morgonen utan frukost direkt ut till flygplatsen. Hon avskydde att flyga tidiga mornar och försökte alltid avstyra sådana möten. Men denna gång fick hon ge med sig då en kollega tittat surt på henne då hon protesterat. 
Mötet i London hade varit intensivt och maten usel som serverades som lunch. Att resa över dagen var ansträngande och bökigt med säkerhetskontroller och utrop och ljud, ljud överallt.

Hon slöt ögonen och kände hur hon längtat efter detta hela dagen. Att bara få överlämna kroppen i de rosa bubblorna och bara slappna av. Hon lät fingertopparna nudda vid de små bubblorna och den lätta beröringen gjorde henne mjuk i lederna ända ner till tårna. Hon njöt av tystnaden och den milda rosdoften från ljusen som spred välbehag och lugn. Snart kunde hon höra sin andning igen då hon lojt betraktade de knastrade bubblorna som sakta blev mindre och mindre. Home my sweet home!

5 kommentarer:

 1. Sensuellt. Känner bubblorna och avslappningen som sprider sig.

  SvaraRadera
 2. Så härligt och välbehövligt! Rena reklamtexten för badkar ju. Känner mig glad för att hon fick sluta dagen så skönt.

  SvaraRadera
 3. Jag riktigt känner hur hon njuter. Fint.

  SvaraRadera
 4. Det låter verkligen som att hon är välförtjänt av det där badet! Fin kontrast mellan arbetsdagens stress och avkopplingen i badet.

  SvaraRadera
 5. Det låter verkligen som att hon är välförtjänt av det där badet! Fin kontrast mellan arbetsdagens stress och avkopplingen i badet.

  SvaraRadera