måndag 12 september 2016

Hålla ordning på

Idag får barnen springa och leka ute i parken. Dagiset ligger inhägnat i ett grönområde där det finns gott om utrymmen ibland träd och små kullar. Dagisfröknarna njuter av att komma ut ifrån den instängda luften som uppstår då det är många i en lokal. Särskilt efter lunch har lekrummen blandats med matos och en frän lukt från blöjrummet. Leo får syn på en kanin som springer in i ett lövverk. Han springer efter den och pratar med den på sitt eget påhittade språk.

Leo följer efter på stigen där kaninen springer in och ovetandes om var den leder fortsätter han gå mot en annan del av parken. Det låter om hans små fötter då han trampar fram.  Leo fortsätter längre in i grönskan och tittar förundrat på löven på marken. Han stannar till och hoppar lite extra i en grund vattensamling. Han skrattar för sig själv då vattnet stänker upp på hans ben. Efter en stund tröttnar han och det har blivit tyst omkring honom. Han känner inte igen sig riktigt och är för liten för att förstå i vilken riktning dagiset ligger.

Gunilla stänger dörren och räknar in barnen. Konstigt? De var väl 18 idag? Hon räknar en gång till och får det bara till 17. Hon frågar Ann som som får en rynka i pannan. Då samtliga barn hängt av sig ytterkläderna ser de att Leos krok är tom. Gunilla och Ann utbyter en hastig blick och Ann tar på sig jackan och går ut. Hon ropar och tittar runt huset och innanför inhägnaden. Men ingen Leo syns till. Efter några minuter slår Anns hjärta några extra snabba slag. Hon vrider på huvudet och det är då hon ser grinden som står lite på glänt. Hon är snabbt framme och börjar följa stigen. Efter en kort stund hör hon ljud. Då hon passerat krönet ser hon något på stigen, ett litet smutsigt bylte som gnyr. Ann rusar fram och där står Leo och klappar en ruffig päls med två ledsna ögon.

Leo lyser upp då han ser Ann och pekar på byltet.

- Vove ont....säger han. Leo stanna här.2 kommentarer: